Tech

Döbbenetes sportkocsit és elektromos kamiont mutatott be a Tesla

Elon Musk péntek hajnalban áll a nagyközönség elé, és nem egy, hanem rögtön két vadonatúj Tesla járművet mutatott be az egybegyűlteknek, és persze az egész világnak. A sajtótájékoztató egyik legfontosabb része, hogy a személygépkocsik után a Tesla belép a fuvarozás területére is.

Ebben persze nincs semmi újdonság, hiszen régóta tudható, hogy a cég elektromos kamionon dolgozik, de a milliárdos Musk ennek ellenére is tudott olyan mondani, amitől az emberek eltátották a szájukat.

Forrás: Tesla

A frissen bemutatott kamion ugyanis 800 km megtételére képes egyetlen töltéssel, ráadásul Musk állítása szerint a járműnek mindössze fél órára van szüksége ahhoz, hogy 640 km-re elegendő energiát tároljon el az akkumulátoraiban, amik a vezetőülés alatt kaptak helyet. Járműt összesen négy villanymotor hajtja, és lesz benne automatikus vészfékező és sávtartó rendszer is.

A kamion mindössze 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, rakománnyal megpakolva pedig mindez húsz másodpercbe telik.

Az esemény másik bemutatója a Tesla új Roadstere volt, ami nemcsak egy kifejezetten pofás sportkocsi, de olyan elektromos jármű, amiben elképesztő erő lakik, hiszen a jármű kevesebb, mint két másodperc alatt van 100-on, és kevesebb, mint öt másodperc alatt képes 160 km/h-ra gyorsulni.

Forrás: Tesla

A Roadster végsebessége szintén lenyűgöző, nem kevesebb, mint 400 km/h, és az autó 1000 kilométer megtételére képes maximumra töltött akkumulátorokkal. A sportkocsi ráadásul négyüléses, bár ettől még nem lesz családi autó, már csak azért sem, mert az ára minden bizonnyal messze túl fogja szárnyalni a legolcsóbb Teslának számító Model 3-at, ami továbbra sem olyan jármű, amit a nagyobb tömegek megengedhetnek maguknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik