Tech

Új trükköt tud a Facebook

Apró, de érdekes újítás élesedett a hétvégén a legnagyobb közösségi oldalon, ami egyszerre érinti a Facebookot, és a szolgáltatás csevegőjét, a Messengert. Az új funkcióval már a Facebook bejegyzések alatti kommenteknél is látszik, hogy melyik ismerősünk online a csevegőben: egy apró zöld pötty jelzi, hogy a barátaink aktívak és jó eséllyel azonnal válaszolni fognak, ha írunk nekik a Messengeren.

A frissítés ráadásul nem csak a kommentmezőt érinti, de a zöld pötty a barátaink adatlapján is megjelenik, közvetlenül az újradizájnolt Üzenet (Message) ikon mellett, így már itt is mindig látható, ha egy barátunk/ismerősünk éppen használja a Facebook alkalmazásait.

Forrás: 24.hu

Az újítás egyelőre csak a mobilalkalmazásokban tűnt fel, és van rá esély, hogy a böngészős verzióban nem is fog megjelenni, hiszen ott a képernyő jobb oldalán, a Messengerben elérhető embereket listázó ablakban egyébként is mindig látszik, hogy melyik barátunk/ismerősünk van éppen online.

A funkció a hétvégén tűnt fel a mobileszközeinken, aztán hétfőn kilenckor eltűnt ez a lehetőség, így könnyen lehet, hogy a Facebook még csak teszteli ezt a fajta kijelzőt, de nem lennénk meglepődve, ha néhány órán belül vagy az elkövetkezendő napokban már mindenkinél élesedne ez az új „trükk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik