Tech

Rejtett kamera buktatta le a fogyatékkal élő beteget bántalmazó ápolót

Egy kórházi szobában elhelyezett rejtett kamera buktatta le azt a melbourni ápolót, aki az áldozat hozzátartozó szerint rendszeresen bántalmazta az értelmi fogyatékkal született Billy Aivaliotist. A cerebrális parézissel született férfit tavaly májusban ütötte el egy autó, minek során súlyos agykárosodást szenvedett és bekerült a Caulfield Kórházba.

A Current Affair című műsornak adott interjúban Billy testvérei arról meséltek, hogy egy idő után zúzódásokat fedeztek fel a testvérük testén, de a betegsége miatt a mindig szomorúnak látszó férfi nem tudta elmondani mi történik vele, ezért Effie Stagnitti és Zoe Bonello rejtett kamerát helyeztek Billy szobájában, hogy kiderüljön, mi történik a távollétükben.

A később visszanézett, és a médiával is megosztott felvételeken jól látható, ahogy egy férfi ápoló agresszívan viselkedik a 33 éves férfival, és egy olyan jelenetet is rögzített a kamera, ahol tisztán kivehető, ahogy a férfi Billy nyakára teszi a kezét, miközben hallható a kiabálása.

A bántalmazással vádolt férfi az ügy nyilvánosságra kerülése óta nem dolgozik az egészségügyben, a hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, az Arnold Thomas and Becker ügyvédi iroda pedig polgári peres eljárást indított a Caulfield Kórházzal szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik