Tech

Csevegője megszüntetésére szólították fel a Facebookot

Egy gyermekek mentális egészsége iránt aggódó koalíció nyílt levélben szólította fel a Facebookot arra, hogy szüntessék meg a 13 év alattiaknak szánt Messenger Kids csevegőt, amit a cég kifejezetten 6-12 év közöttieknek fejlesztett, és tavaly december óta érhető el az Egyesült Államokban. A levelet több mint 100 gyermekekkel foglalkozó szakember, orvos és tanár írta alá.

A Campaign for Commercial-Free Childhood csoportja arra hivatkozott, hogy a „kisgyerekek egyszerűen nem állnak készen arra, hogy közösségimédia-fiókot használjanak”.

Ezekben az időkben, amikor egyre több aggodalom merül fel a közösségi média hosszú távú hatásaival kapcsolatban, felelőtlen dolog arra bátorítani a gyerekeket, hogy használják a Facebook termékeit” – olvasható a levélben, amire a közösségi oldal egyelőre még nem reagált.

A Messenger Kids használatához nincs szükség Facebook-fiókra (hiszen legálisan nem is regisztrálhat 13 év alatti az oldalra), a szülők saját profiljukon keresztül állíthatják be, hogy a gyerekek kivel beszélgethetnek.

Emellett nem tartalmaz reklámokat, és eleve úgy lett tervezve, hogy minden szempontból megfeleljen a 13 év alattiakat védő, USA-ban hatályos Children’s Online Privacy and Protection törvény előírásainak, ami többek közt azt is kimondja, hogy a legtöbb online szolgáltatásban nem lehet 13 év alatt regisztrálni.

Facebook-alapító: Szándékosan tettük függővé az embereket
A közösségi óriás egykori kulcsembere is elkezdett komolyan aggódni a beláthatatlan következmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik