Tech

Videón az embernél is nagyobb LEGO kocka építése

Vasárnap lett 60 éves a LEGO kocka, és a hat évtizedes jubileum megünneplésére a dán játékgyártó építtetett egy három méter magas piros elemet, ami arányaiban pontos mása az 1958-ban szabadalmaztatott építőjáték 2×4-es alkatrészének. Az összerakás folyamatát ráadásul egy kifejezetten látványos videón is megörökítették, amit most bárki megnézhet.

A Master Builders néven ismert profi építők nem kevesebb, mint 350 óra alatt építették fel a hatalmas LEGO kockát, amihez összesen 133 000 elemet használtak fel. Az óriás alkatrész 544 kilogrammot nyom, és a felhasznált kockák alapján nagyjából 3,7 millió forint lehet az értéke.

60 éves a világ legjobb játéka
Hat évtizede indult világhódító útjára a LEGO kocka.

A videót ráadásul nem csak azért érdemes megnézni, mert egészen lenyűgöző látni, ahogy gyorsított felvételen megépül a hatalmas kocka, de az alig kétperces mozgókép nyújt némi ízelítőt abból, hogy miképp is készülnek a hagyományos elemekből összeálló méretes építmények. Sasszeműek például kiszúrhatják, hogy a kocka belsejében állványok biztosítják a stabilitást, ám ezek az átkötésrek nem hagyományos elemekből, hanem a kicsiknek szánt DUPLO alkatrészekből készülnek, ami nem jelent problémát, hiszen ezek a nagyobb kockák is kompatibilisek a 60 éves elemekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik