Tech

Grumpy Cat 180 milliót kaszált egy perben

Ha van macska, akiről már mindenki hallott, az mindenképpen Grumpy Cat, a mindig morcos pofit vágó cica, akiből néhány éve internetes szenzáció lett, mémek ezrei születtek a főszereplésével, és azóta sem akar kikopni a köztudatból. Ezt használta ki Tabatha Bundesen, a gazdi, aki céget alapított Grumpy Cat Limited néven, és azóta a macsek felkerült mindenre, amire minta nyomtatható, a pizsamáktól a pólókon át a bögrékig, a mindenféle értelmetlen kacatokról, plüssökről és a filmről nem is beszélve.

A cica még kávés ital formájában is felbukkant, méghozzá a kaliforniai Grenade Beverage jóvoltából, akik teljesen szabályosan megszerezték a jogokat, hogy Grumpy Cat néven hozzanak forgalomba grumppuccinót. A kávésok azonban elkövettek egy elég nagy hibát: a macskás céggel kötött szerződést megszegve újabb terméket hoztak forgalomba a cica népszerűségére alapozva.

Grumpy Cat Coffee (@drinkgrumpycat) által megosztott bejegyzés, Nov 30., 2015, időpont: 8:49 (PST időzóna szerint)

Ez persze nem tetszett Tabatha Bundensennek, aki annak rendje és módja szerint perre is vitte a dolgot, aminek az lett az eredménye, hogy a santa anai bíróság a napokban kimondta: a Grenade Beverage szerzői jogot sértett, mikor engedély nélkül hozott forgalomba újabb Grumpy Cates terméket, és ezért 710 000 dollárt, azaz 180 millió forintnak megfelelő díjat kell fizetnie a jogtulajdonosnak.

Grumpy Cat Coffee (@drinkgrumpycat) által megosztott bejegyzés, Dec 11., 2015, időpont: 11:49 (PST időzóna szerint)

Nyitókép: AFP / Getty Images NA / Jemal Countess

Ajánlott videó

Olvasói sztorik