Tech

Egymillió dollárral vezekel a botrányos videós

A 16 millió követővel rendelkező YouTube-sztár, Logan Paul néhány hete azzal okozott komoly botrányt, hogy az öngyilkosok erdejeként emlegetett Aokigahara nevű japán erdőben forgatott a barátaival, és egy holttestre bukkanva gusztustalan viccelődésbe kezdett. A videót persze törölték, de a mindössze 15 perces felvételt így is több mint egymillióan néztek meg pár óra leforgása alatt.

A japán erdő, ahová meghalni járnak az emberek
Az Aokigahara erdőben egyáltalán nem meglepő, ha valaki holttestet talál a fák sűrűjében. Logan Paul népszerű vlogger viszont kiverte a biztosítékot azzal, hogy videót is készített egy áldozatról.

Az eset futótűzként terjedt az interneten, Paul természetesen bocsánatot kért, de ez sokakat nem hatott meg, hírességek akadtak ki a fiatal videósra, és az egyre dagadó botrányt látva még a YouTube is felbontotta a szerződéseit a sráccal.

A Japánban több megkérdőjelezhető videót is készítő YouTuber ezt követően pár hétre visszavonulót fújt, és csak tegnap tért vissza egy új vlog epizóddal, amit teljes egészében az öngyilkosság témájának szentelt. A videóban szakértők szólalnak meg, és a mindössze hét perces anyag végén Paul bejelenti, hogy egymillió dollárt ajánl fel öngyilkosságot megelőző szervezeteknek, és természetesen azt is hozzáteszi, hogy az új videója egyben új fejezet is az életében.

Habár az adomány nagylelkű, a YouTube-videókból milliomossá vált srác lépése sokkal inkább tűnik kötelező „tűzoltásnak”, mintsem valóban őszinte pálfordulásnak, ugyanakkor egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy a botrányos felvétel után készült egy videó, ami igyekszik felhívni a figyelmet az öngyilkosság problémájára és annak megelőzésére, méghozzá a fiatalok körében.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik