Tech

A Burger King ismét remek videóval tanítja a nagyvilágot

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Egyesült Államokban veszélybe került a netsemlegesség, hiszen az amerikai kommunikációs tanács lényegében kimondta, lehet a fizetős ügyfeleket előnyben részesíteni a neten, azaz eljöhet az Internet azon kora, mikor a szolgáltatók eldönthetik, kinek melyik oldal milyen sebességgel töltődik be: aki fizet, az netezhet a gyorsítósávon, aki nem, az tötyögni fog.

Meghalt a szabad és egyenlő internet
Az amerikai kommunikációs tanács kimondta: lehet a fizetős ügyfeleket előnyben részesíteni a neten. Egy korszak lezárult.

A döntést komoly demonstrációk előzték meg, és a netsemlegességet biztosító szabályok eltörlése jelentős felháborodást váltott ki az emberekből. Ennek a folytatása a Burger King legújabb videója, ami meglehetősen érzékletesen mutatja be, hogy pontosan miről is szól az amerikai kommunikációs tanács döntése: ha többet fizetsz, sokkal gyorsabban jutsz hozzá a hamburgeredhez.

A videó egyszerre kiváló oktatófilm és zseniális marketingfogás, bár lehet sokkal nagyobb lett volna a hatása, ha még azelőtt elkészül, hogy eltörölték a már említett szabályokat. A Burger King ráadásul nem először készített társadalmi célzatú videót a „hamburgerek világában”: tavaly azzal szereztek maguknak egy csomó jó pontot, hogy a gyerekek közti zaklatásra hívták fel a figyelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik