Tech

Bedobta a törölközőt a Facebook

Tavasszal még arról számoltunk be, hogy a Facebook teljes erőbedobással dolgozik a Messenger megújításán, aminek része volt a 2015-ben bejelentett, egyszerűen csak M névre keresztelt virtuális asszisztens is. A szövegalapú mesterséges intelligencia figyelte volna a beszélgetéseinket, válaszlehetőségeket javasolva (pl. köszönöm, nincs mit, később beszélünk stb.), emlékeztetve a megbeszélt találkozókra, vagy az ebéd felmerülése esetén ételrendelés lehetőségét biztosítva.

Forrás: Facebook

A Facebook fejlesztői konferenciáján nagy dirrel-dúrral bejelentett asszisztens ezt követően viszont mindössze 2000 kaliforniai felhasználó számára vált elérhetővé tesztelésre.

A legnagyobb közösségi oldal az Apple-féle Siri, az Amazon Alexája, és a Microsoft-féle Cortana konkurenciájának szánta a fejlesztést, de most bedobták a törölközőt, és bejelentették, hogy január 19-én teljes egészében leállítják a szélesebb rétegek számára sosem élesített szolgáltatást, az asszisztensen dolgozó fejlesztők pedig más területeken kapnak munkát.

„Azért indítottuk el ezt a szolgáltatást, hogy megértsük, az embereknek mire van szüksége, és mit igényelnek egy virtuális asszisztenstől” – írja a Facebook a hivatalos közleményében, a folytatásban pedig igyekeznek pozitív színben feltüntetni a váratlanul félbehagyott projektet.

A megszerzett tapasztalatokból más fejlesztéseket erősítünk a Facebooknál, és nagyon elégedettek vagyunk az M teljesítményével, rengeteget tanultunk ebből a kísérletből.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik