Tech

Kórházi robotokat fognak be munkára Japánban

Olyan robotokat fognak be munkavégzésre a Japánban található Nagoya város egyetemi kórházában, amik az ápolókat fogják kisegíteni az éjszakai műszakok során. Összesen négy szerkentyű szállítja majd a gyógyszereket az épület különböző szintjei közt, és tesztelni is fognak bizonyos mintákat, ezzel levéve a rutinmunkák egy részének terhét a dolgozók válláról.

Bár a robotok munkája izgalmas és hasznos, külsejük kevésbé az: gyakorlatilag olyan mobilis, 90 liter kapacitású hűtőszekrények, amik radarok és kamerák segítségével tájékozódnak környezetükben.

A szerkentyűket úgy programozták, hogy ha szembejövő sürgő-forgó ápolók és orvosok keresztezik útjukat, udvariasan odébb álljanak, vagy megkérjék őket az elengedésre. A dolgozók egy táblagépes appon keresztül oszthatják ki nekik a feladatokat és célállomásokat az épületen belül.

Nagoya városa a Toyota Industries-szel együtt fejlesztette a szerkezeteket kifejezetten erre a célra, az autógyártó ezen leányvállalata gyártja a különféle elektronikákat és alkatrészeket. A kezdeti tesztidőszakban délután 5 és reggel 8 közt fogják segíteni a dolgozókat, mivel ekkor közlekedik a legkevesebb ember a folyosókon, és amennyiben működőképesnek bizonyul az ötlet, később még több egység állhat az emberiség szolgálatába.

A robotok nem elveszik, segítenek megtalálni a munkát
A mesterséges intelligencia segíthet összekötni a megfelelő munkavállalót az ideális munkahellyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik