Tech

Hírességek is kiakadtak az akasztott embert videózó YouTube-sztárra

A 15 millió követővel rendelkező Logan Paul nevű YouTube-sztár nyilvánosan kért bocsánatot, miután hollywoodi hírességektől is éles kritikákat kapott egy negyedórás videó miatt, amit több mint egymillióan néztek meg pár óra alatt a videómegosztón.

Forrás: AFP

Logan az öngyilkosok erdejeként emlegetett Aokigahara nevű japán erdőben forgatott vlogot barátaival, amit a helyiek szerint démonok laknak. A fák közt sétálva találtak rá egy fáról lógó testre, és ugyan az elhomályosítva jelenik meg a szerkesztett változatban, a videós által kimondott szavak kiverték a biztosítékot a nézőknél. Logan szkeptikusan kiabálni kezdett a tetemmel, hogy kiderítse, tényleg halott-e:

Haver, élsz? Velünk vagy még?”

Majd mikor egyik társa megjegyezte, hogy nem érzi túl jól magát, Paul nevetve azt kérdezte tőle:

Mi van, nem álltál még halott ember mellett?”

A feltöltés után sorra záporoztak a felháborodott kommentek a különféle közösségi felületeken. A Totál Szívás (Breaking Bad) színésze, Aaron Paul „szemétnek” nevezte a videóst a Twitteren, mielőtt azt üzente neki, hogy „rohadjon meg”.

A Trónok Harca Sansa Starkja, Sophie Turner is azt üzente a vloggernek, hogy egy “igazi idióta, aki nem érdemli meg azt a sikert, amit elért”.

Logan Twitteren tette közzé bocsánatkérő levelét, melyben arról ír, hogy még sosem hibázott ekkorát, és azért töltötte fel végül a sokkoló felvételt, mert így szerette volna felhívni a figyelmet az öngyilkosság megelőzésére.

Ahogy a törölt felvételen is megjegyezte, a túra eredeti célja az volt, hogy az erdő kísérteties hangulatát mutassák be egy vicces videóban, és az utukba akadt holttestre nem számítottak.

Az Aokigahara erdőben talált öngyilkosokkal kapcsolatban nem tesz közzé hivatalos számokat a japán kormány, de egyes becslések szerint több mint 500-an ölték meg magukat a fák közt 1950 óta.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik