Tech

Megvalósult a Star Trek-rajongók egyik régi álma

Két esztendő híján húsz éve, hogy a LEGO elindította a LEGO Star Wars termékcsaládot, viszont a szintén jelentős Star Trek univerzum rajongói azóta is hiába várják, hogy a kedvenc űrjárműveik és szereplőik kockaformát öltsenek, a dán játékgyártó egyelőre ugyanis semmi jelét nem mutatja annak, hogy hivatalos készletek gyártását tervezné az Enterprise és a legendás karakterek főszereplésével.

A Star Wars olyan menő, még a LEGO-t is megmentette a bukástól
Darth Vaderék nem egyszer segítették ki a dán játékgyártót a nehezebb időszakokban.

LEGO-ból persze bármi megépíthető, így a Csillagflotta ikonikus űrhajói is, viszont csak kevesen olyan elszántak és kreatívak, hogy értékelhető és felismerhető formában rakják össze a kedvenc járműveiket. Hatalmas szerencse, hogy az USS Enterprise NCC-1701-A esetében már nincs is erre szükség, ugyanis egy lelkes rajongó fogta magát, és megépítette a legendás csillaghajó LEGO változatát.

A legjobb pedig az, hogy nemcsak gyönyörködni lehet a végeredményben, de a MocHub nevű szolgáltatásnak hála akár meg is vásárolhatjuk az építményt. A rajongók által készített modelleket persze eddig is összerakhatta bárki, de előtte mindig le kellett vadászni az építési útmutatót és a szükséges alkatrészeket. Ennek viszont most vége, hiszen a MocHubon fellelhető építmények mindegyikéhez jár az összes elem és a segédlet is, így majdnem

olyan élményben lehet részünk, mintha hivatalos készleteket vennénk.

A USS Enterprise NCC-1701-A összesen 255 elemből épül fel, és a 130 dolláros (~34 000 forintos) árért nemcsak az űrhajót kapjuk meg, de egy talapzatot is, aminek az alja a Csillagflotta emblémáját formázza, ráadásul ebben az összegben már benne van a postázás díja is.

Érdekesség, hogy a rajongói alkotásokat listázó és értékesítő MocHub mögött magyar csapat áll, és a szolgáltatásba lényegében bárki feltöltheti a saját építményét, hogy aztán pénzt keressen vele. A kínálatban már megtalálható a Parlament is, olyan csemegék mellett, mint a Vissza a jövőbe-filmek DeLoreanje, vagy éppen KITT a Knight Riderből, a Szupercsapat kisbuszáról nem is beszélve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik