Tech

A Facebook megtalálja, ha valaki titokban tölt fel rólunk képet

Új fejlesztéssel biztosít minket a Facebook arról, hogy senki sem tölt fel rólunk olyan fotókat titokban a közösségi oldalra, amiről mi nem tudunk. A cég élesítette Photo Review névre hallgató arcfelismerő funkcióját, ami értesítést küld arról, ha egy frissen feltöltött képen a mi arcunk látható, de nem jelöltek meg senkit annak tulajdonosaként.

Amennyiben örülünk a fotónak (és valóban mi vagyunk azon), megjelölhetjük magunkat, más esetben megkérhetjük a feltöltőt, hogy távolítsa el a képet, vagy addig is elmehetünk, hogy jelentjük a Facebooknak.

AAT Demo

Közzétette: Facebook – 2017. december 18.

 

Ennek köszönhetően egyrészt nem kell majd attól félni, hogy nem kívánatos felvételek keringenek körbe a közösségi oldalon, másrészt segít a kamu profilok szűrésében is, amelyek mások fotóival élnek vissza.

Ha valakinek a profilképén azonosítja arcunkat a rendszer, arról rögtön értesítést kapunk, de más esetben csak akkor, ha az adatvédelmi beállítások nem akadályozzák azt, hiszen ettől függetlenül a feltöltő fél privát szférájának is eleget kell tenni.

A Facebook gépi tanulásért felelős termékmenedzsere, Nipuk Mather szerint a funkció nemcsak nagyobb biztonságot nyújt a felhasználóknak, de egyben nosztalgiázni is segít – hátha egy olyan régi osztálytársunk fotóján talál meg minket a rendszer, aki azóta már nem is emlékszik a nevünkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik