Tech

A Facebook leszámol a kuncsorgó posztokkal

Újabb intézkedést vezet be a Facebook annak érdekében, hogy ritkuljanak a felhasználók hírfolyamát elözönlő spamek és “szemét posztok”. A közösségi oldal algoritmusa ettől a héttől kezdve alacsonyabban rangsorolja azon posztokat, amik lájkolásra, megosztásra, szavazásra, jelölésre buzdítják a netezőt, jellemzően olyan kísérőszövegekkel, hogy „lájkolj, ha egyetértesz”, „oszd meg, ha te is…”, „jelöld be azt, aki másnapos”, és hasonlók. Ez alól kivételt képeznek azon bejegyzések, amelyeknek adománygyűjtés, vagy tanácskérés a céljuk.

Forrás: Facebook

Az ilyenfajta, cselekvésre buzdító szövegek ugyanis becsapják a Facebook algoritmusát, mivel ha minél többen osztják, kedvelik azokat, az oldal úgy értelmezi, hogy organikusan is népszerű tartalomról van szó, így nagyobb eséllyel jelennek meg még több ismerős hírfolyamában.

A válogatáshoz gépi tanulást vet be a cég, az algoritmust több ezer poszt elemzésével képezték ki arra, hogy felismerje az ilyen típusú tartalmakat.

A közösségi oldal arról is beszélt blogposztjában, hogy a jövőben még szigorúbban fogják büntetni az ilyen posztokkal élő oldalakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik