Tech

Bizarr mobileszközön dolgozhat a Microsoft

Ugyan a Microsoft feladta a Windows Phone mobilplatformot, de úgy tűnik, a mobilokat nem. Egy bejegyzett szabadalom még többet elárul a Microsoft régóta pletykált, Andromeda, illetve Surface Phone kódnéven emlegetett mobileszközéről.

A hibridkütyü ötlete sok hasonlóságot mutat a 2010-ben lelőtt Courier projekttel is, amit egy duálkijelzős, könyvszerűen összehajtható táblagépnek képzeltek el a redmondiak.

Forrás: WIPO

A The Verge által kiszúrt dokumentum szerint a mobileszköz leginkább egy digitális könyvre hasonlít, amelyen egy központi zsanérhoz kapcsolódna két különálló, ám látszólag egynek tűnő kijelző, így többféle pozícióba lehetne hajtani.

Ahogy az átalakítható laptopok is, ez is használható lenne laptop módban, sátor módban, vagy táblagépként, a Lenovo Yoga Bookjaihoz hasonlóan.

A szabadalom szerint egy stylus mellett virtuális billentyűzettel is lehetne használni, akár egy mini-laptopot, és inkább lenne 2-in-1 eszköz, mint okostelefon. Táblagép módban az eszköz egyik fele virtuális billentyűzetet és trackpadet kapna, de ahogy a tervek mutatják, éjjeli digitális óraként is a polcra lehetne hajtani.

Forrás: WIPO

Szoftveres oldalról nem derül ki sok minden, de több portál szerint is az Andromeda OS kódnéven emlegetett, átalakított Windows 10-et kaphatná meg.

Ugyan a szabadalom inkább a zsanérok működését mutatja be, mintsem egy konkrét eszközt, de jól mutatja, miként képzeli el a Microsoft a mobileszközök jövőjét.

Nem csak redmondiak gondolkodnak hajtogatható okoskütyükben, a Samsung és az Apple mellett a Huawei is az összehajtható mobilok felé tapogatózik, sőt: elmondásuk szerint mindenkit beelőznek majd.

A kínaiak már jövőre berúgnák az összehajtható okostelefonok piacát
A Huawei is ilyen készüléken dolgozik a Samsung és az Apple mellett, elsők lesznek, állítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik