Mobil

A kínaiak már jövőre berúgnák az összehajtható okostelefonok piacát

A Samsung és az Apple mellett a Huawei is az összehajtható mobilok felé tapogatózik, sőt: elmondásuk szerint mindenkit beelőznek majd.

Az idei év a vékony keretekről, széltől-szélig kijelzőkről szólt okostelefon terén, szinte minden nagy gyártó piacra dobott ilyen készüléket. Kérdés, mi lesz a következő nagy hullám – a moduláris telefonok megbuktak, ezután láthatóan az összehajtható telefonok felé tapogatóznak a nagyok.

Arról régóta hallani, hogy a Samsung összehajtható készüléken dolgozik, utána jött a hír, hogy az Apple-nek is van egy prototípusa, most pedig azt pletykálják, hogy a Huawei-nél is készül egy ilyen prototípus, így már mindhárom gyártó arra készül, hogy megelőzze a konkurenseket.

Jövőre érkezhet az első hajlítható kijelzős Samsung mobil
A Samsung még az új iPhone bejelentése előtt lengette be a 2018-as terveit.

Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója a CNET számára árulta el, hogy a cégnek már van is egy működő mintaeszköze, amin csak finomítani kell. A készülékük a ZTE Axon M-jére hasonlít leginkább, ami két kijelzőt tartalmaz egy zsanérral elválasztva, de a Huawei mérnökei a két panel közti távolságot szeretnék a lehető legkisebbre csökkenteni.

Duálkijelzős mobilt villantott a ZTE, ez lehet az irány. Forrás: ZTE

A gyártó bátran kijelentette azt is, hogy ők lesznek az elsők jövőre, akik ilyen telefont dobnak piacra – úgy tűnik, megelőznék a Samsungot is.

A mobilgyártók aktívan keresik a továbblépési lehetőséget, de a moduláris koncepción alapuló telefonok kudarca azt mutatja, hogy rendkívül nehéz a vásárlókkal bármilyen merőben új megoldást elfogadtatni. A Project Ara bedőlése, az LG G5 sikertelensége jelzi, hogy elsőként tesztelni kell a piacot és apránként behozni az új elemeket. A Samsung pontosan így tett az Galaxy edge modellek kijelzőjével (de említhetnénk az LG Flex szériát is), ami azóta iparági szabvánnyá vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik