Tech

Sikít az okosmérleg, ha felszedjük a plusz kilókat

Az egészségi állapotot és a szervezet különböző funkcióit is elemző intelligens mérleget dobott piacra a Huawei. Az AH100 a súlymérés mellett állandó információval látja el a felhasználót, megmutatja többek között a testzsír százalékot, a szervezet proteintartalmát és szemmel tartja a vízháztartást is.

Az okosmérleghez természetesen appok is kapcsolódnak, amikkel folyamatosan nyomon követhetők az egészség- és fitneszadatok: a Huawei Body Fat Scaler alkalmazással teljes kép kapható a test aktuális állapotáról, a Huawei Health pedig naplózza a testzsír százalék, az izomtömeg mennyiség, a proteintartalom és a csontok ásványi anyag tartalmának és a BMI (testtömeg index) értékeit is.

Forrás: Huawei

Az eszköz az úgynevezett Bioelektromos impedancia elemzés (BIA) segítségével vizsgálja a test összetételét, vagyis hogy megfelelő mértékű-e a szervezet izom-víz-zsír aránya.

Segítségével megállapítható az anyagcsere sebessége és a szervezet mélyebb rétegeiben található zsigeri zsírtartalom szintje is.

Az AH100 ráadásul nemcsak méri és tárolja az adatokat, de az intelligens riasztó funkciónak köszönhetően figyelmeztetni is képes a felhasználóját, ha a mért egészség- és fitness értékei nagy eltéréseket mutatnak a múltbéli eredményekhez képest.

Forrás: Huawei

A gyártó az okosmérleget könnyű, nagy szilárdságú edzett üvegtesttel, átlátszó ITO bevonattal és nagy fényerejű fehér LED kijelzővel szerelte fel. Használata egyszerű, már 2 kilogrammos súly esetén is működésbe lép és aktiválja a Bluetooth kapcsolatot, az adatok rögzítése és az elemzés befejezése után tíz perccel pedig az eszköz automatikusan hibernálja magát.

A mérleg Android 4.4/iOS 8.0 vagy ezeknél újabb operációs rendszereket futtató, Bluetooth 4.0 vagy újabb technológiát támogató okostelefonokkal kompatibilis. Az AH100 december elején kerül a hazai boltok polcaira, méghozzá 12 990 Ft-os javasolt fogyasztói áron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik