Tech

Okosvárost alapít Bill Gates

A Microsoft alapítója Arizona területén épít okosvárost, ahol minden a legújabb technológiákon alapulns, így csak önjáró autókkal lehet közlekedni.

Bill Gates egyik befektetési csoportja, a Belmont Partners több mint 80 millió dollárért (átszámítva 21,44 milliárd forintért) vásárolt egy 143,8 négyzetkilométernyi földterületet Tonopah-hoz közel, ahol új közösséget terveznek telepíteni.

Gates célja a Belmont nevű futurisztikus okosváros megalapítása, ami olyan újító technológiákra támaszkodik majd, mint az önjáró autók, és a nagysebességű adatátviteli hálózatok. A helység 80 kilométerre fekszik Arizona legnagyobb városától, Phoenixtől.

A tervek szerint 80 ezer otthont teremtenének az okosvárosban. A felosztása a területen az alábbi lenne:

  • 21,8 km2 területet szánnak irodáknak, áruházaknak és ipari egységeknek,
  • 19,5 km2 nyitott terület lenne,
  • 2,7 km2 területen épülnének a különféle oktatási intézmények, iskolák.

„Belmontot a jövőbe gondolkodó közösségnek építjük olyan kommunikációs és infrastrukturális megoldásokkal, amik áttörő technológiákat alkalmaznak, így nagysebességű digitális hálózatokat, adatközpontokat, újfajta gyártási technológiákat, disztribúciós modelleket, önjáró autókat”

írja a Belmont Partners közleménye.

Azt még nem jelentették be, hogy pontosan mikor kezdik meg a munkálatokat, ahogy a további pontos részletekre is várni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik