Gazdaság

Bloomberg: Jeff Bezos megelőzte Bill Gatest a gazdaglistán

Bill Gates évtizedek óta vezeti a Bloomberg világ leggazdagabb embereinek listáját, de idén először egy másik amerikainak sikerült őt megszorongatnia.

Jeff Bezos, a könyvesboltból globális webáruházzá fejlődő Amazon.com tulajdonosa idén már megelőzte a Microsoft alapítóját. A két techguru vagyona nagyjából megegyezik, de befektetéseik pillanatnyi pozíciójától függően előzgetik egymást.

Bloomberg folyamatosan frissített listája szerint jelenleg Jeff Bezos vezet 93,3 milliárd dollárral (közel 25 billió forinttal), Bill Gates a második. A lap szerint ez tartósan így maradhat. Az Amazon.com alapítója az elmúlt években elképesztő növekedést ért el. 2015 februárjában az első tízbe sem került be az akkori 33 millliárd dolláros vagyonával, amit mára megtriplázott.

A harmadik leggazdagabb a tőzsdei befektetőként ismert Warren Buffett 81,1 milliárd dollárral, a negyedik pedig a Zara divatláncról is ismert divatcég tulajdonosa, Amancia Ortega, aki 77,6 milliárd dollárnál tart. Ötödik helyen áll a facebookos Mark Zuckerberg, akinek 75,7 milliárd dollárja van a Bloomberg szerint.

Kiemelt képünkön Jeff Bezos látható. Fotó: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik