Tech

Megújul a Sony virtuálisvalóság-sisakja

Már egy éve, hogy a Sony is belépett a virtuális valóság piacára saját PlayStation VR (PSVR) nevű headsetével. Azóta az eszköz nem kapott frissítést, de a játékosok örömére idővel olcsóbbá vált, így egyre többen élvezhetnek olyan címeket, mint a Superhot VR, a Robinson: The Journey és a Farpoint.

A Sony most nem várt módon blogján jelentette be, hogy már dolgoznak a headset új verzióján.

Új mérföldkőhöz érkezett a PlayStation VR
A Sony virtuális valóság kiegészítője jobban fogy, mint a két legnagyobb konkurense együtt véve.

A kritikusok nagy része (és a mi tapasztalataink) szerint is a kényelmetlen kábelrengeteg az eszköz használatával járó egyik legkellemetlenebb jelenség, főleg a 3,5 millis aljzatba dugható fülhallgató, amitől  a cég megszabadítja a felhasználókat: a frissített verzióban a füles integrálva lesz a headsetbe.

Forrás: PlayStation Japan

Az új, CUH – ZVR2 számozású headset egy frissített processzoregységet is kap. A PSVR jelenlegi modelljének velejárója, hogy ha a konzolra csatlakoztatjuk a headset rendszerét, akkor a HDR-támogatással rendelkező játékoknál nem megy át a HDR-jel. Az új feldolgozóegység ezt fogja lehetővé tenni, de csak akkor, ha a PSVR ki van kapcsolva – ergó nem kell széthúznunk a rendszert, ha a HDR-t is akarjuk.

A Sony egyelőre még nem árulta el, hogy pontosan mikor jelenik meg Európában az eszköz, csak annyit tudni, hogy Japánban fogják először piacra dobni október közepén, és nem lesz drágább, mint a jelenlegi modell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik