Tech

Virtuális valóságban élhetjük át minden idők egyik legjobb szerepjátékát

Még tovább üti a vasat a Bethesda: virtuális valóságban is játszhatóvá válik a Skyrim. A Los Angelesben zajló E3 játékexpón a Sony további VR-játékokat is bejelentett, köztük teljesen új címeket.

Miután a Bethesda sajtókonferenciáján bejelentette, hogy érkezik a Doom és a Fallout 4 VR-változata, a Sony is leleplezte, milyen játékokat élvezhetünk majd a virtuális valóságban a Playstation VR (PSVR) kiegészítővel.

A cég múlt héten jelentette be, hogy már több mint egymillió darab kelt el a headsetből, ami kifejezetten szép mennyiségnek számít, és egyben mutatja is, hogy van igény az ilyen játékokra.

Új mérföldkőhöz érkezett a PlayStation VR
A Sony virtuális valóság kiegészítője jobban fogy, mint a két legnagyobb konkurense együtt véve.

Játékosok ezreinek vesztőhelye, az egyik legnépszerűbb szerepjátéknak számító The Elder Scrolls V: Skyrim világát novembertől már a VR-ban is átélhetjük, amennyiben van PlayStation 4 konzolunk, és hozzá egy PSVR kiegészítőnk.

A népszerű címet nem hagyja nyugodni a Bethesda. Az alapjáték után öt évvel kiadott, csak grafikában felhúzott The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition után a Nintendo Switch konzoljára is elhozták a címet, most pedig tovább viszik a VR-ba.

Dragonborn bőrébe bújva a kétkezes harc is más lesz mint eddig, akár Move kontrollert is kaphatunk a kezünkbe.

Az Until Dawn-t fejlesztő Supermassive nevű stúdió második játéka, a The Inpatient egy előtörténet lesz – bár ez az előzetesből nem derült ki egyértelműen.

Az Until Dawn előtt 60 évvel játszódó kaland ismét a Blackwood elmegyógyintézetben játszódik, de ezúttal egy amnéziás páciens bőrében élhetjük át a borzalmakat, miközben azt próbáljuk kitalálni, kik vagyunk és miért zártak be minket.

Megjelenési dátumot még nem tudni.

A Bravo Team című vadiúj, belső nézetes lövöldét is a Supermassive készíti, amit kifejezetten az Aim kontroller lehetőségeire szabtak. A játék egy modern, de fiktív Kelet-Európában játszódik, ahol politikai viszályok dúlnak.

A játékban nagy szerepet kap a csapatmunka, ugyanis a single player kampány mellett kétjátékos kooperatív módban is játszható lesz. Pontos megjelenési dátumot még nem jelentettek be, de valamikor idén várható a játék.

A StarChild nevű új IP a robotokkal teli jövőbe kalauzolja a játékosokat. Sokat egyelőre még nem tudni a Playful által fejlesztett játékról, de a trailerben láthatóak külső nézetes, illetve oldalra görgetős jelenetek is, neonszínekkel tarkított, fluoreszkáló látvánnyal kísérve.

Megjelenési dátumot még nem tudni.

A felhozatalból a Polyarc által fejlesztett Moss tűnik ki leginkább, melynek egérhőse mintha egy gyerekkönyvből lépett volna ki. Viszont nem a kardos rágcsáló bőrébe bújhatunk bele: belsőnézet helyett külső nézetből láthatjuk, és szellemként kell átsegítenünk az akadályokon.

Műfaját tekintve egy puzzle-akciójáték várható, könnyed harcokkal. Megjelenése az ünnepek alatt, év végén várható.

Érdekes spin-offot kap a Final Fantasy XV is, a Monster of the Deep nevű mellékszálban a virtuális valóságban halászhatunk, egészen a kicsi halaktól kezdve a szívósabb tengeri monstrumokig, méghozzá Prompto szemszögéből.

Szeptemberben jelenik meg. Az még nem tudni, hogy egy standalone játszható címként, vagy DLC formájában érkezik.

A Superhot nevű akciójátéknak ugyan volt már VR-verziója, de eddig csak az Oculus Rift és a HTC Vive tulajdonosok játszhatták PC-n. A bejelentések közt elhangzott, hogy már PlayStation VR-ra is jön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik