Tech

Ingyen tölthető az app, amivel IKEA bútorokat nézegethetünk a lakásunkban

Az Apple még az idei WWDC-n adott ízelítőt abból, milyen kiterjesztett valóságos alkalmazásokat kíván eljuttatni a felhasználókhoz az iOS 11 és az ARKit fejlesztői eszközkészlet révén. A bemutatott ötletek közül az egyik legizgalmasabb az IKEA-val közösen fejlesztett IKEA Place nevű alkalmazás volt, ami az új operációs rendszer szeptember 19-i kiadása után 20-án vált letölthetővé a cég digitális áruházából.

Hogy mely eszközökre tölthető le az iOS 11, korábban itt szedtük össze.

Képregényhőst is csinálhat belőlünk a következő iOS
Összeszedtünk pár izgalmas demót arról, hogyan fest majd a kiterjesztett valóság az Apple eszközein.

A kompatibilis iPhone és iPad készülékek tulajdonosai az IKEA Place-nek, és a kiterjesztett valóságnak köszönhetően megnézhetik, hogy a nagy bútorcég termékei hogyan passzolnának a lakásba. A kanapéktól, székektől és egyéb kiegészítőktől kezdve rengeteg termék 3D-s modellje érhető el, amiket a helységhez és a környezethez igazíthatunk.

Csak be kell állni a nappali közepére, elindítani az alkalmazást, a kamerát a kiszemelt helyre irányítani, és a képernyőn máris látni fogjuk, hogy befér-e a kiszemelt kanapé, vagy illik-e a színe a többi cuccunkhoz.

Ezen felül még körbe is járhatjuk a kiválasztott terméket, hogy különböző szögekből vizsgáljuk meg annak részleteit, vagy fotót készíthetünk, hogy azt utána közzé tegyük a különféle közösségi oldalakon. Ugyan közvetlenül nincs lehetőség megrendelni a termékeket az appon belül, linket kapunk a gyártó weboldalán található termékadatlaphoz, amennyiben megtetszett adott darab.

Az IKEA Place app innen tölthető le ingyen – amennyiben már frissítettünk iOS 11-re.

Mutatjuk a ma érkező iOS 11 legjobb újdonságait
Rengeteg újdonság lesz a friss operációs rendszerben, összeszedtük a kedvenceinket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik