Tech

Eddigi legvékonyabb asztali PC-jét villantotta az Acer

Európa legnagyobb technológiai kiállításán, az IFA-n mutatta meg legújabb kütyüit az Acer, melyek közül az egyik legérdekesebb az Aspire asztali all-in-one gépek sorozatának legújabb darabja, az Aspire S24.

Az ultravékony asztali PC mindössze 5,97 milliméter vékony, fekete-matt arany színe mellett a kávamentes, full HD IPS kijelző jelzi a prémiumkategóriát, ami 30 fokig dönthető a szemkímélés érdekében. A tokozás maga is ultravékony, mindössze 2.7 mm, így nem meglepő a 90 százalékos képernyő-készülékház arány.

Forrás: Acer

A kompakt gép belsejébe 8. generációs Intel Core processzor került Optane memóriával, 256 GB SSD-vel, és 2 TB HDD-s változatban is kapható lesz, így a videósok igényét is kielégítheti.

Szívós üzemidőt ígér az új, de drágább Chromebook

A Chromebook paletta is új taggal bővült, az Acer Chromebook 15-ös modellje egyedülállóan 15,6 hüvelyk képátlós, full HD IPS kijelzőt kapott, ami érintőpaneles és hagyományos konfigurációban is elérhető lesz. Kifejezetten multimédiás tevékenységekhez, játékhoz tervezte a cég, akár 12 órás üzemidőt ígér a tavalyi modell 9 órájához képest.

Forrás: Acer

Android app támogatása lévén a vásárlók több, mint 2 millió alkalmazáshoz férhetnek hozzá a Google Play Áruházból.

32/64 GB tárhely, illetve 4 GB/8 GB variánsban lesz vásárolható, amihez kétmagos Intel Celeron, vagy négymagos Intel Pentium processzorok adják a számítási erőt. A cég kiemelte még az új dizájnt, aminek fő eleme az alumínium fedlap mellett egy tenyérpihentető rész. A modell az előző generációs modelleknél vékonyabbá és könnyebbé vált, súlya 1,72 kilogramm, és 378 x 256 x 18.9 milliméter méretű.

Mindezt a szokásosnál magasabb kezdőáron kaphatjuk majd meg: míg az utóbbi generáció 299 dollárról (75 ezer forint), az új modell 399 dollárról (kb. 100 ezer forint) indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik