Mobil

Napokig bírja töltés nélkül az új Acer mobil

A gyártó olyan telefont mutatott be, ami egyszerre kedvez a pénztárcánknak és az otthon hagyott töltőnek.

Sokan talán még mindig nem tudják, hogy a PC alkatrészekről és laptopokról ismert Acer okostelefonokat is gyárt, pedig már jó ideje teszi mindezt. Most pedig egy olyan modellt hoztak ki, ami más irányból támad, mint a tavasszal érkezett csúcsmobilok. Itt nem az irdatlan hardveres erő, vagy a full HD-nál is nagyobb felbontású kijelző lehet vonzó, hanem a költséghatékonyság és az üzemidő – és lássuk be, elég sokan vannak, akiknek inkább ez a fontos, mint a kétszázezer forint környéki csillogás.

Az egyik legfontosabb tény, hogy a Liquid Zest Plus kezdő ára az Egyesült Államokban 250 dollár, azaz nagyjából 68 ezer forint. A másik fontos infó pedig az, hogy a mobilban egy 5000 mAh kapacitású akku dolgozik. Ez egyrészt annak szempontjából érdekes, ha megnézzük, hogy például egy Samsung Galaxy S7-ben “csak” 3000, az LG G5-ben pedig 2800 mAh kapacitású akku dolgozik, tehát már így is látszik, mennyivel tovább bírhatja egy feltöltéssel a Liquid Zest Plus.

acer-liquid-zest-plus-02

Ha azonban hozzávesszük azt, hogy az 5,5 hüvelykes kijelző csak 1280×720 képpont felbontású (tehát nem full-HD, csak simán HD, ami kinézetre még egyáltalán nem “gáz”, viszont sokkal kevesebbet fogyaszt), és a belsejében sem valamilyen nyolcmagos Snapdragon, csak egy négymagos MediaTek, MT6580 rendszerchip működik, az 5000 mAh még jobban felértékelődik.

Az Acer szerint még akkor is kibírja két napig a telefon töltés nélkül, ha viszonylag gyakran használjuk.

Egyébként azért vannak egész menő dolgok is a mobilon, például a lézeres autofókusszal megtámogatott, 13 megapixeles hátlapi kamera, ami az LG csúcsmobiloknál már bizonyított technológiával alacsony fényviszonyok mellett is könnyebben képes ráélesíteni a célpontra. A Liquid Zest Plus rendszermemóriája 1 gigabájt, belső tárhelye 8 GB, amit persze bővíthetünk microSD kártyával. Érdekes a hátlapon található kis felirat is, amely szerint DTS hanggal turbózták fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik