Tech

Ez a világ legvékonyabb és legvastagabb notebookja

Az egyik szörnyeteg a gamereket, a másik a karcsú formákért rajongókat kényezteti.

A legek hirdetése nem mindig szerencsés az informatika területén, mert ezek a dicsőségek általában hetekig, de van, hogy csak napokig tartanak ki. A pillanatnyi hírnév és figyelem megszerzésére persze ez is alkalmas, főleg úgy, hogy ha párban villant valaki olyan gépeket, amelyek a maguk nemében egyedülállóak.

Az Acer egyik nevezője a „sokkoljuk halálba a népet” versenyben a Predator 21 X, ami a piac legdurvább gamer notebookja. Amellett, hogy lazán ez a legbumfordibb gép, ami napvilágot látott, egyben ez az első olyan „hordozható” számítógép, ami íves kijelzőt kapott. Ennek főbb adatai: 21 col, 2 560 × 1 080 képpont felbontás.

Acer_Predator_X21_1

A nevetségesen nehéz, 8 kg-ot nyomó gépre csak azért hozom az erőgép kifejezést, mert nem nagyon találok találóbbat. Esetleg az atomerőmű jöhet még szóba. Akár 64 GB RAM, 4 terabájt SSD, 7. generációs Core processzor, GTX 1080 GPU duplán, amit öt ventilátor véd meg az elszállástól. A füleket egy 4.2 csatornás hangrendszer kényezteti, a finoman megvilágított mechanikus billentyűzetet a Cherry szállítja (MX).

Acer_Predator_X21_2

Aki a légiesebb formákat és főleg tömeget szereti, annak az Acer Swift 7 ajánlható, ami a Predator tökéletes ellentéte. Addig írjuk le, míg igaz: a maga 9,98 mm-es vékonyságával ez a világ jelenlegi legkarcsúbb hordozható számítógépe. Jó, mondjuk nem is túl nehéz: 1,13 kg. A Swift 7 a 13,3 colos, full HD felbontású kijelző mellett az Intel szintén hetedik kiadású Core i5 processzorát, 8 GB RAM-ot, és 256 GB-os SSD-t használ.

Acer_Swift_7

A két gép közül csak utóbbinak tudjuk az árát: a Swift 7 1000 (kb. 270 ezer Ft) dollárért vihető majd el októberben, ami mellé társulnak a sorozat olcsóbb és nyilván nagyobb, nehezebb kiadásai is (Swift 1-3-5).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik