Tech

18 magos processzor hajtja meg az Acer legújabb játékos monstrumát

Az Acer ma bemutatta új prémium Predator gaming termékpalettáját, ami a 18 magos processzorral felszerelt Predator Orion 9000 asztali PC-vel bővül, emellé ajánlják kiegészítésként a Predator X35 nevű ultraszéles monitort.

Ugyan a Dellnek exkluzív jogai vannak az AMD Ryzen Threadripper processzoraira, ez nem tántorítja el az Acert attól, hogy az Intellel karöltve ne készítsen el egy 18 magos CPU-val felszerelt gamereknek szánt monstrum asztali PC-t. A berlini IFA-n bemutatkozott Acer Predator Orion 9000-be Intel Core i9 Extreme Edition chipek kerültek. GPU terén az AMD legfrissebb Radeon fejlesztését, az RX Vegát lehet választani, de opciók lehetnek az NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti kártyák is, természetesen SLI-ben, mely megoldás támogatja a VR-t is.

Forrás: Acer

A Predator Orion 9000 decemberben jelenik meg 1999 dolláros kezdőáron (nettó félmillió forint), ami meglepően alacsony ár ahhoz képest, hogy az Intel 18 magos processzora körülbelül a készülék árának felét teheti ki. Az eszköz folyadékhűtést kapott, de opcionálisan ventillátorok is elérhetők lesznek hozzá testre szabható világítással.

Forrás: Acer

A cég emellé megmutatta új 35 hüvelykes, ultraszéles monitorját is. A Predator X35 a gamer géphez dukáló WQHD felbontású (3440 x 1440) kijelző, ami fejlett LED rendszere révén 512 külön vezérelt zónát tartalmaz pontonként, az egységek csak ott világítanak erőteljesen, ahol ténylegesen szükséges. A cég közleménye szerint a fényerő tartomány pedig hétszer jobb, mint a hagyományos dinamikatartományú monitorok esetében. A játékélmény életszerűvé varázsolásáról a gyors 4 ms válaszidő, valamint a NVIDIA G-SYNC-kel kombinált  200 Hz frissítési ráta gondoskodik.

(Kiemelt kép: Redbull)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik