Tech

Ezektől a játékoktól esett le az állunk

Javában zajlik Los Angelesben az E3 játékexpó, ami a videojáték-ipar egyik legjobban várt éves seregszemléje. Az eddig lement sajtókonferenciákon nemcsak folytatásokat, de pár új vadiúj cím bemutatóját is láthattuk. Mutatjuk a legizgalmasabb videókat!

Anthem

A Bioware ugyan kispadra ülteti a Mass Effectet a megosztóra sikerült Andromeda után, de továbbra sem hanyagolja a sci-fit. Az EA Play esti prezentációján bemutatott új Anthem nevű sci-fi-akciójátékuk egy teljesen új IP lesz robotokkal, posztapokaliptikus beütéssel, exoruhákkal. Sokak szerint olyan, mintha a Vasembert, a Destiny-t, és a Mass Effectet gyúrnánk össze. A történetről eddig annyit tudni, hogy az emberek egy elkerített táborban élik mindennapjaikat a jövőben, míg a környező vidéken szörnyek garázdálkodnak.

Megjelenés: 2018 ősz (PC, PS4, Xbox One)

Assassin’s Creed: Origins

Idén sem maradunk Assassin’s Creed nélkül, a legújabb részről egy gameplay-videót láthattunk a Microsoft konferenciáján. A kaland ezúttal Egyiptomban játszódik, és az új harcrendszer melletti főbb újdonság az lesz, hogy sasként is felderíthetjük majd a terepet, ez a videón is látható működésben.

Megjelenés: 2017. október 27 (PS4, PC, Xbox One)

Metro Exodus

Nem sokan számítottak erre a bejelentésre: ismét alászállhatunk a posztapokaliptikus Moszkva sötét csatornáiba, ugyanis érkezik a Metro harmadik része, amivel kapcsolatban azt ígérik a fejlesztők, hogy a korábbinál is veszélyesebb kalandban lesz részünk. A hangulatos demó egy Dosztojevszkij idézettel indít, de nem sok idő van elmélkedni, rögtön egy ghoullal mérkőzik meg a főhős. A fényekre, a hangulatra, a környezetre úgy tűnik, ezúttal sem lesz panaszunk.

Megjelenés: 2018. (Xbox One, PS4, PC)

Star Wars Battlefront II

Az EA bemutatta a Star Wars Battlefront második részének hivatalos előzetesét, ami agyeldobós online küzdelmeket ígér. A korábbi résszel ellentétben a folytatás egy egyjátékos kampányt is tartalmaz, amiben elsősorban a Birodalom szemszögéből élhetjük majd át A Jedi visszatér utáni eseményeket.

Megjelenés: 2017. november 17. (PS4, Xbox One, PC)

Ori and the Will of the Wisps

Az elképesztően szép Ori and The Blind Forest folytatásának bemutatója nem volt hétköznapi, élő zongorás kíséret mellett mutatta be a Microsoft az Ori and the Will of the Whispet. Ismét elképesztően hangulatos grafikát várhatunk, bár a játékmenetből még nem sokat mutattak, ahogy a dátumot sem árulták el.

Megjelenés: ismeretlen (Xbox One, PC)

The Last Night

2014-ben két indie fejlesztő kiadta a The Last Night játszható, rövidke ízelítőjét, ami 2018-ban végre teljes értékű kalanddá formálódik. A Szárnyas Fejvadászből vizuálisan erősen merítő, 2D-s játék a cyberpunk-rajongóit pixel arttal, hangulatos zenével, nyitott világgal örvendezteti meg. A fejlesztők által csak “cinematic platformernek” nevezett játékban egy metropolisz négy városrészét fedezhetjük fel, miközben párbeszédekben kell döntenünk, de drónokat is reptethetünk és hekkelhetünk.

Megjelenés: 2018 (Xbox One, PC)

State of Decay 2

A sötét jövő kimeríthetetlen tárháznak tűnik, folytatást kap a kooperatív, zombis túlélőhorror, a State of Decay is, ami a zombiapokalipszis után 18 hónappal játszódik. Ezúttal a civilizáció romjain kell túlélni társainkkal, már négyen is játszhatjuk kooperatívan. A nyitott világú kalandban nagyobb hangsúlyt kapnak a döntések és a közösségépítés,  a menedékek építése mellett kalandozásaink során figyelni kell majd az éhségünkre és az időjárásra is.

Megjelenés: 2018 tavasz (Xbox One, PC)

Evil Within 2

A Bethesda bemutatóján egy meglehetősen művészi és kicsavart traillerrel bemutatkozott az Evil Within 2. Ezúttal egy őrült nyomozó kalandjait élhetjük át, aki kislánya életét próbálja megmenteni, miközben egy sötét várost derít fel. A lírai pillanatokkal tarkított túlélő-horror bemutatója elborult hangulatról árulkodik.

Megjelenés: 2017.október 13 (PC, PS4, Xbox One)

Forza Motorsport 7

A Turn 10 Studios által fejlesztett Forza-széria hetedik részét úgy demózta a Microsoft, mint az első olyan Forza-játék, ami már a frissen bejelentett Xbox One X-re terveztek. A The Verge újságírója már kipróbálta, és szerinte ez a legszebb Forza, amit valaha látott. Erről a dinamikus időjárás, a fények, a 4K-ban és 60fpssel megjelenő látvány tehet, valamint a legnagyobb újítást jelentő dinamikus időjárás, amit a videón mozgás közben is láthatunk.

Megjelenés: 2017. október 3 (Xbox One, PC)

Mindent megtudtunk az eddigi legbrutálisabb játékkonzolról
A Microsoft elárulta a valaha készült legerősebb Xbox nevét, megjelenési dátumát és árát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik