Tech

Csorog a nyálunk az új Pókemberes előzetestől

Kivételesen nem a júliusban érkező Pókember: Hazatérés-ről van szó, hanem egy videojátékról, amiben szintén mindenki kedvenc falmászója a főszereplő. A szimplán csak Spider-Man címmel futó alkotáshoz megérkezett az első játékmenet videó, amitől mi is majdnem hálót lőttünk örömünkben.

Los Angelesben javában zajlik a 2017-es E3 játékexpó, ahol a kisebb és nagyobb cégek sorra mutatják be a készülő portékáikat a szaksajtó és a látogatók számára. Tegnap este került sor a Sony nagy eseményére is, ahol számos más játék mellett előzetest kapott a Spider-Man is, ami csak a japán gyártó PlayStation 4 konzoljaira lesz elérhető.

Az hagyján, hogy a grafika gyönyörű (a játék 4K-ban fog futni a PS4 Prón), de a videó tanulsága szerint végre a játékmenet is olyan lesz, amire évek óta vágyunk. Hősünk épp a Vezér egyik épülő felhőkarcolójában csap szét egy banda tagjai között, látványos és lendületes mozdulatokkal, és ez még csak a kezdet, hiszen az igazi őrület akkor kezdődik, mikor bekerül a képbe egy helikopter.

A hálóhintázás, a kergetőzés a felhőkarcolók között, a rombolás mind a képregényeket idézi, ezúttal viszont a játékos áll az események középpontjában, és alig várjuk, hogy végre a kezünkbe vehessük az irányítást. Az egyetlen rossz hír, hogy a Spider-Man csak valamikor 2018-ban kerül majd a boltok polcaira.

Forrás: Sony / Marvel

Az viszont kifejezetten ígéretes, hogy az Insomniac Games (Ratchet & Clank, Resistance-sorozat) fejlesztette program egyszerre tartalmaz új elemeket (mint például hősünk kosztümje) és olyan összetevőket, amik már beváltak a képregényekben is – ilyenek az előzetesben felbukkanó rosszarcúak, a Vezér, és Martin Li, vagy ahogy a képregény rendszeres olvasói ismerik: Mr. Negatív.

A legnagyobb bónusz pedig a videó végére maradt, hiszen ekkor bukkan fel egy, a telefonjával videózó srác, akit a barátja Milesnak nevez. Nem tévedés, ő a Marvel univerzum másik Pókembere, Miles Morales, és ide a rozsdás bökőt, hogy a végleges játékban nem csak a jó öreg Peter Parker irányítására lesz lehetőség, de az új tinédzser Pókember is fontos szerephez fog jutni!

Forrás: Marvel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik