Tech

Mindent megtudtunk az eddigi legbrutálisabb játékkonzolról

Ahogy azt jó előre tudni lehetett, a Microsoft magyar idő szerint vasárnap este bemutatta a legújabb játékkonzolját a Los Angelesben zajló 2017-es E3 játékexpón. Nincs több titok: kiderült a hivatalos név, az ár és a megjelenési dátum – kezdődhet a gyűjtögetés!

Az új Xbox érkezése már régen nem titok: lassan két éve tudjuk, hogy a Microsoft dolgozik egy, a PlayStation 4 Pro ellenfelének szánt, továbbfejlesztett Xbox One konzolon, amit a redmondi cég csak Project Scorpio néven emlegetett az elmúlt hónapokban.

A gép végül Xbox One X néven kerül forgalomba, méghozzá 2017. november 7-én. Kialakítását tekintve a konzol a 2016-ban megjelent, újratervezett Xbox One S-re hasonlít, első körben fekete és fehér színekben érkezik, és a Microsoft saját bevallása szerint ez a legkisebb Xbox konzol, amit valaha készítettek.

Forrás: Microsoft

A készülék árát 499 dollárban állapították meg, ami forintba átszámolva nagyjából 135 000 forintot jelent, de ebben még nincs benne az ÁFA, szóval előzetes becslés szerint a hazai premierkor valahol 170 és 180 ezer forint környékén fog alakulni az új gép ára.

Ezért a – nem kevés – pénzért az új gépben nyolc x86-os processzormag található 2.3 GHz-es órajellel, negyven, 1172 MHz-es számítási egységgel, amit 12 GB GDDR5-ös RAM egészít ki 326 GB/s-os sávszéllel. Emellé jár még egy 1 TB-os merevlemez, és ellentétben a PlayStation 4 Próval, a Microsoft új gépében helyet kap egy 4K UHD Blu-ray olvasó is.

A Microsoft ígéretei szerint ez a hardver elegendő lesz arra, hogy a gép – a játékkonzolok között elsőként – natív 4K felbontásban futtasson játékokat, 60 képkocka/másodperc képfrissítés mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik