Tech

Európába is megérkezett a Snapchat kamerás szemüvege

Már öt európai nagyvárosban is kapható a Snapchat fejlesztőinek kamerás szemüvege, amivel egy gombnyomásra rögzíthetjük amit látunk.

A Snap Inc. Európába is elhozta Spectacles nevű viselhető kameráját: Londonban, Párizsban, Berlinben, Barcelonában, és Velencében 130 fontért, illetve 150 euróért (kb. 46 ezer forint) lehet megvásárolni az eszközt,úgynevezett Snapbot automatákból. Eddig csak az amerikai felhasználók juthattak hozzá ilyen módon, az európaiak pedig némi szállítási díj fejében a spectacles.com-ról rendelhették meg maguknak.

A Spectacles valójában egy beépített kamerával felszerelt szemüveg, ami tíz másodperces videókat (snapeket) készít széles látószögben. A felvételt a kütyü bal szárában található gomb lenyomásával készíthetjük el, majd azt Bluetoothon, vagy wifin keresztül posztolhatjuk is rögtön a Snapchatre. A felvételt néző barát pedig úgy nézhet körbe telefonja mozgatásával a felvételben, mintha ő maga is a szemüvegen keresztül nézné a világot.

A kamerás szemüveg a Snap Inc. első hardvere, ami hét hónapja debütált az Egyesült Államokban. Az eleinte Snapchat néven futó cég nem véletlenül nevezte át magát: már nemcsak appfejlesztőként, de kameragyártóként is hivatkoznak magukra, és rendkívül optimisták a szemüveggel kapcsolatban.

Hiszünk abban, hogy a kamera újraértelmezése egyben a legnagyobb lehetőség arra, hogy jobbá tegyük az emberek életét, és átalakítsuk azt, ahogyan kommunikálnak. Termékeink arra bátorítják a felhasználókat, hogy kifejezhessék önmagukat, a pillanatban éljenek, tanuljanak a világról, és jól érezzék magukat együtt”

– vallja a cég.

A Snapchatet már több mint 55 millió európai felhasználó használja naponta legalább fél órán át keresztül a cég felmérése szerint. Kérdéses, hogy milyen eladási számokat nőttek be az öreg kontinensen, mivel az Egyesült Államokban nem generált jelentős bevételt a szemüveg.

Így néznek ki a Snapbotok, amikből szemüveget vehetünk. Forrás: Snap Inc

A Spectacles szemüveg három színben: fekete, korall és kékeszöld árnyalatokban vásárolható tartozékaival (töltőkábel, tok) együtt. A Snapbot automaták ejtőernyővel érkeznek meglepetésszerűen adott helyekre, hogy pontosan hova, az a Spectacles hivatalos oldalán követhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik