Tech

Lassítva csodálhatjuk a gyönyörű LEGO Porsche pusztulását

A mindenki által imádott dán játékgyártó 2016-ban dobta piacra az egyik legszebb Technics készletét, a Porsche 911 GT3 RS-t, most pedig egy lassított videóban lehetünk tanúi, ahogy a narancssárga csoda a darabjaira robban egy törésteszten.

A YouTube-on felbukkant videó egészen szolidan kezdődik, hiszen látjuk a LEGO 42056 cikkszámú narancssárga Porsche dobozát, egy leányzó ügyesen kibontja, majd némi segítséggel nekilát a gyönyörű készlet összeépítésének, ami gyorsítva zajlik a szemünk előtt.

A Porsche 911 GT3 RS szépen el is készül, aztán jön a rettenet. A kész járművet kiviszik egy törésteszt pályára, és az aljára szerelt motor segítségével ugyanúgy nekicsapják egy falnak, ahogy a hagyományos járműveket szokták a hivatalos biztonsági vizsgálatokon. Mindez ráadásul lassítva, klasszikus zenével aláfestve történik, így nagyon hosszúra nyúló másodperceken keresztül gyönyörködhetünk abban, ahogy a valóban szuper Technics jármű szépen az atomjaira robban a masszív falhoz érve.

A mindennapinak semmiképp nem nevezhető modell egyébként 2704 elemből rakható össze, a hagyományos Technicsekhez képest limitált kiadásban került a piacra, az alapára pedig 300 dollár, de a visszafogott darabszám miatt nem ritka, hogy 80 000 Ft-nál is többet elkérnek egy érintetlen dobozért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik