Tech

Az Amazon digitális asszisztense a legjobb helyre került

Egy Las Vegas-i szálloda összes szobájába kerül az Amazon Echoból.

Hazai szemmel egy kicsit érthetetlen, hogy miért annyira nagy szám az Amazon Echo. Ez a hangvezérelt digitális asszisztens a kellő helyekre bekötve (angol nyelvvel használva) meglepően sok dologban képes segíteni az embernek: recepteket olvas fel, tájékoztat az időjárásról, a forgalmi helyzetről, beolvassa a naptárbejegyzéseket, vagy lejátssza a kedvenc zenéinket.

Az igazi ereje mégis akkor mutatkozna meg, ha egy automatizált lakásban kapna szerepet, ahol minden tárgy egy okosotthon részét képezi.

Ezt valósítja meg hamarosan a Las Vegasban üzemelő Wynn szálloda, ahol 2017 nyarára az összes szoba kap egy Amazon Echot. És itt nem kicsiben játszanak: a hotel összesen 4748 szobával rendelkezik, és a tervek szerint mindegyikben ugyanazokat a funkciókat biztosítja majd Alexa, a digitális asszisztens.

Jelenleg olyan lehetőségekkel terveznek, mint a hőmérséklet szabályozása, a függönyök vezérlése, a televízió irányítása, illetve a világítás ki- és bekapcsolása. A lustálkodó vendégnek egy ilyen szobában csak annyit kell mondania, hogy „Alexa, húzd el a függönyt!”, ami után az automatikusan megtörténik.

Az Echo mára közel 6000 utasítást képes fogadni és végrehajtani, így felmerül a kérdés, hogy a Wynn hotelben megelégednek-e ennyivel.

Nyilván nem: a cégek azt ígérik, hogy a parancsok száma hamarosan bővülni fog. Ezt egyelőre nem részletezték, de miért ne lehetne Alexa segítségével vacsorát rendelni a szobába, jegyet vásárolni valamelyik esti előadásra, vagy ezen keresztül intézni a számlával kapcsolatos dolgokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik