Tech

Minden kérdésünkre válaszol az Amazon csodahengere

Az Amazon immár offline módon is árusított különcködő kütyűje nemcsak kérdésekre válaszol, hanem parancsokat is végrehajt.

Mára eljutottunk arra a szintre, hogy az összes nagy okostelefon platform rendelkezik már valamilyen fejlett hangfelismerő szolgáltatással ellátott digitális személyi asszisztens funkcióval. Tehát immár semmi akadálya annak, hogy a telefonunktól élőszóban kérdezzük meg, hogy milyen időjárás lesz holnap, vagy, hogy például ki az Egyesült Államok elnöke. Mostanság pedig az Amazon arra tesz kísérletet, hogy egy érdekes kütyüvel a nappalinkban honosítson meg hasonló funkciókat.

Snap887

Az Amazon Echo nevet kapott készülék tulajdonképpen nem más, mint egy mikrofonokkal, hangszórókkal és persze némi elektronikával felvértezett hengeres kütyü, mely 23,5 centiméter hosszú, illetve 8,3 centiméter átmérőjű. Az Echót a szoba lényegében bármely részében el lehet helyezni, ugyanis a fejlesztők szerint bármilyen irányból képes felismerni a neki szegezett kérdéseket, melyekre természetesen azonnal löki is a válaszokat. Holnap esik majd az eső? Hány méteres a világ legmagasabb hegycsúcsa? Jövőre mikor lesz húsvét? Az Echo ilyen és ehhez hasonló, szóban (persze angolul) kimondott kérdésekre ad választ, ezenkívül pedig szóban utasítható arra, hogy kezdjen például zenelejátszásba, vagy, hogy állítson be egy reggeli ébresztést. A készülék “Alexa” névre hallgat, tehát minden kérdést és parancsot Alexának kell szegeznünk. A Bluetooth és Wi-Fi kompatibilis Amazon Echo egyébként akkor is felismeri a hangparancsokat, amikor éppen zenét játszik le a saját hangszóróin keresztül.

Snap888

Az Amazon Echo eredetileg 199 dolláros (58 ezer forint) áron debütált a kiskereskedelmi forgalomban, nemrégiben azonban 179 dollárra (52 ezer forint) mérséklődött az ára, és immár nemcsak az Amazon online webshopjában lehet kapni, hanem offline kereskedésekben is, tehát vásárlás előtt bárki szabadon kipróbálhatja a csodahengerben rejlő képességeket. Némi üröm az örömben, hogy az Echo első körben csak az Egyesült Államokbeli kereskedésekben lesz megtapogatható, de a későbbiekben talán az európai boltokba is megérkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik