Tech

A celebek nem tudják, mi az a kuki

A Lenovo új videóiban magyar hírességeket faggat olyan tech-kifejezésekről, amit a legtöbbjük tanítani valóan ért félre.

Ahogy a Lenovo egyre több téren tör előre a hazai tech-piacon (a ThinkPad laptopok mellett egyre többen tanulják meg az egyéb notebookok, hibridek, valamint akár a gamer eszközök, tabletek és mobilok között is a gyártó nevét), szélesítenek a kommunikációjuk célközönségén is. Új videósorozatukban olyan számítástechnikai kifejezéseket vizsgálnak meg, amelyek szakmabelieknek és hozzáértőknek nyilvánvalónak tűnhetnek, de a kütyükhöz kevésbé értő celebeknek már fejtörést okozhatnak.

A széria első videójában a böngészők által használt cookie, azaz süti a téma, és természetesen sokan sikeresen félre is magyarázzák a dolgot – ki az egyik, ki a másik szóformátumot véve alapul.

A második kisfilm témája elvileg szintén nem boszorkányosan über-tech kifejezés, ám a notebookként és tabletként is használható eszközökre nem sokan gondoltak a celebek közül, amikor meghallották a hibrid laptop kifejezést.

Szerencsére a videók végén a KiMitTube-ból ismerős “sztereotip programozó-matematikus figura” mindig elmagyarázza a kifejezés valódi jelentését. A jelek szerint a sorozat következő epizódja a program- és hardverhibákat egyaránt jelentő “bug” kifejezés lesz, amely szintén sok lehetőséget ad a bogár jelentésből adódó félreértelmezésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik