Tech

A randira is nagyobb az esély Facebookkal

facebook (facebook, )
facebook (facebook, )

Mindegy, hogy egyéjszakás kaland vagy hosszú távú kapcsolat, nagyobb eséllyel jövünk össze valaki olyannal, akivel van közös ismerősünk a közösségi oldalon.

Az eredményeket a Coffee Meets Bagel randialkalmazás szolgáltatta a TechCrunch számára, vagyis előre kell bocsátani, hogy nem felmérésről és pontos statisztikai adatokról van szó, csupán egy érdekes trendről, ami akár segíthet is az online párt kereső szingliken.

A 44 ezer összehozott randiból kiderült, hogy azok a párt keresők, akik rendelkeztek közös Facebook-ismerőssel, átlagosan 37,2 százalékkal nagyobb eséllyel bólintottak rá egy közös randira, mint azok, akik között nem volt közös pont.

Érdekes módon a közös ismerősök “ideális” száma pontosan négy – ekkor majdnem kétszer annyi esély van arra, hogy mindkét fél hajlandó randevúzni. Valószínűleg arról van szó, hogy a túl sok ismerős egy sikertelen találka esetén bonyolíthatja az ember közösségi hálóját, míg túl kevés esetén nem tudni eleget a döntéshez.

Az adatokból az is kiderült, hogy a Facebook-ismerősök a nőket sokkal inkább befolyásolják döntésükben, mint a férfiakat. Míg a pasiknál 10 százalékkal, addig a csajoknál 29 százalékkal nőtt a tetszés kinyilvánításának valószínűsége a közös ismerősök fényében. (A 37,2 százalék azon esetekre vonatkozik, mikor mind a két félnek tetszik a másik.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik