Élet-Stílus

5 lépés, hogy megtaláld az igazit

Új év kezdődik, ideje újra gondolni a terveinket is. Ha például a nagy ő még a sarkon sincs, tedd meg szükséges lépéseket!

Mindenki arra vágyik, hogy megtalálja az igaz szerelmet, de azért, mert eddig nem sikerült, még nem jelenti azt, hogy ne lenne esélyed rá. Ám az, hogy rábukkanj, rajtad is múlik!

Higgy benne, hogy lehetséges – Amikor az ember gödörbe kerül, könnyen úgy érezheti, hogy senkinek sem kell, hogy egyszerűen nem létezik az a valaki, aki boldoggá teheti, aki igazán szeretni tudja, és megad neki mindent, amire szüksége van a teljes élethez. Lehet, hogy sok rossz kapcsolat áll mögötted, előfordulhat, hogy darabokra törték a szíved, de hidd el, nem te vagy az egyetlen, aki így járt.


Minden zsáknak megvan valahol a foltja – fotó: Shutterstock

Az attitűdöd viszont kulcsfontosságú ezen a területen is: ha azt hiszed, hogy túl nehéz nagyszerű partnert találni, ez így is lesz. Ám ha végre egyszer észreveszed, mennyi csodálatos ember szaladgál, aki örülne ha megoszthatná veled az életét, egyből sokkal jobb érzés lesz randevúzni.

Tanulj a múltból – Nem kell végképp eltörölni, ott van Edison, aki 1000-szer futott neki, mire sikerült kifejlesztenie az izzót. Mi lenne ma velünk, ha a huszadiknál feladja? Az elmúlt kapcsolataink épp így felhasználhatók ahhoz, hogy a jövőbeliek sokkal sikeresebbek legyenek. A hibáink ugyanis arra jók, hogy építkezzünk belőlük, javítsunk önmagunkon.

Feladni – talán ez a legjobb szó arra, amikor valaki belefáradva, -törődve a keresgélésbe, kiköt valaki mellett, akire se teste, se lelke nem vágyik. Nem arról van szó, hogy az ember túlságosan válogatós legyen, csak egyszerűen tudnod kell, számodra mi fontos a másikban, mit is keresel. Hiszen az életed hátralevő részét olyasvalakivel fogod tölteni, akiben zavar valami – tényleg ezt akarod?


Előre tudnod kell, mit szeretnél: egy jó bulit vagy többet…

Randevúzni jó – Manapság felgyorsultak az események: nem egyszer hallani arról, hogy olyan jól sikerült a randi, hogy egyből össze is költöztek. Aztán, nem meglepő módon, nem sokkal többet gondolkoznak azon sem, amikor véget vetnek a „párkapcsolatuknak”. E helyett sokkal hasznosabb lenne, ha többször is találkoznál azzal, aki szimpatikus, mielőtt kapcsolatba vágtok, nem kell fél évet szánni rá, de például már két hét alatt is többet tudhatsz meg róla. Sok katasztrofális „szerelmet” lehetne megelőzni egy kis ismerkedéssel.

Ha győzni akarsz – akkor úgy is vágj bele! Ha egy aprócska miniszoknyában, kibuggyanó keblekkel vágsz neki az éjszakának, ne lepődj meg, ha nem olyan fiúkkal ismerkedsz meg, akik hosszútávú kapcsolatra vágynak. Amennyiben egy fiatalember dönt úgy, hogy ittasan hasonló hölgyikékkel kezd ki – az eredmény akkor is elég jól megjósolható. Bizonyára sok olyan jelentkező akad, aki szívesen eltöltene veled egy kis kellemes időt. Persze ennél már csak egy lehet rosszabb: ha el sem indulsz.


Aki nem kockáztat, nem is nyer..

Hidd el, azok, akik szerencsések a párkapcsolataikban, és úgy általában az életben, nem egyszerűen csak a szerelem isteneinek kegyeltjei. Egyszerűen csak jobb pozícióba helyezkednek az induláshoz, hogy megtalálják azt, aki számukra az igazi lehet. Ne feledd a régi közmondást: ahhoz, hogy megnyerd a lottóötöst, legalább vegyél egy szelvényt!

A cikk Joe Amoia, a SmarterDatingForWomen.com (okosabb randizás nőknek – a szerk.) című site alapítójának tanácsai alapján született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik