Élet-Stílus

Egy eltévedt e-mail miatt házasodtak össze

Gondoltad volna, hogy egy gyakori név magában rejti a házasság lehetőségét is?

Ruben P. Salazar és Rachel P. Salazar története akár egy hollywoodi tündérmese alapja is lehetne, annyira hihetetlen. Egy eltévedt levéllel kezdődött, amit Rachel munkatársnője küldött – véletlenül – éppen Rubennek. A texasi férfi előzékenyen továbbította az eltévedt levelet a valódi címzettnek, ami egy végeláthatatlan e-mailfolyamot indított el.

Több hónapnyi levelezés után a thaiföldi lány gondolt egyet, repülőre pattant, hogy élőben találkozzon Rubennel, aki 8 napos személyes ismeretség után azonnal megkérte a lány kezét.


A tündérmese egy félreküldött e-maillel kezdődött – Fotó: Shutterstock

Bár az eltévedt levelek ennek ellenére sem tartoznak a bevett ismerkedési módszerek közé, az internet az utóbbi néhány évben a pártalálás egyik meghatározó színtere lett. Míg 2003-ban még csak 30 ezer magyar internetező regisztrált online társkereső oldalakra, addig 2008-ban ez a szám már 360 ezer volt.

A felhasználók szerint az internetes ismerkedés egyik legnagyobb előnye, hogy gyors, hatékony és kényelmes, ráadásul az itt született kapcsolatok könnyebben elmélyülnek és sokkal tartósabbak, mint a személyes ismeretségek. Nagy hátránya viszont, hogy anonim, így a párra várókkal megeshet, hogy belefutnak egy-egy komolytalan figurába, emellett függőséget is okozhat. A szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy az internetes kínálatot böngészve könnyű átesni a ló másik oldalára: a tökéletesre várva a párkeresés évekig is elhúzódhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik