Tech

Testet öltene a Facebook?

facebook (facebook)
facebook (facebook)

A közösségi oldal akár már jövőre piacra dobhatja saját gyártású okostelefonját - a kérdés csak az, hogy lesz-e rá igény.

Azt már az elején le kell szögezni, hogy nem ez az első alkalom, hogy terjednek a pletykák egy esetleges Facebook-telefonról – először még 2010-ben lehetett névtelen, de “biztos” forrásból tudni, hogy a közösségi oldal a fizikai világban is hódítana. Az akkor beharangozott androidos telefonból azóta sem lett semmi, de talán jobb is, hiszen egy silány készülékkel csak lejáratta volna magát a vállalat.

Most azonban a (HTC-vel elindított, “Project Buffy”-ra keresztelt) kezdeményezés volt Apple-munkatársakkal gazdagodott – legalábbis a New York Times szerint -, ami nemcsak azt jelenti, hogy a Facebook-telefon létező lehetőség, hanem azt is, hogy Zuckerbergék tudják, nem lesz elég a majdnem milliárdos felhasználói bázis, ha az általuk nyújtott eszköz gyengébb a konkurensekénél. Hiszen facebookozni bárhonnan lehet, (egyelőre) semmi nem indokolja egy dedikált készülék beszerzését.

Abban a Business Insidernek egyébként teljesen igaza van, hogy a közösségi oldal a szemünk láttára fejleszti egy esetleges okostelefon szoftveres tartozékait. A főoldal megjelenítése mellett központi helyet foglalhat el a felhasználók közötti azonnali kommunikációt biztosító “Facebook Messenger” alkalmazás, a múlt héten megjelent “Facebook Camera” app (amely a nemrég megvásárolt Instagramra hajaz), arról nem is beszélve, hogy a közösségi oldal május elején egy teljes alkalmazásbolttal rukkolt elő.

Persze előfordulhat, hogy minden pletyka és erre utaló magatartás nem jelent semmit. Amennyiben a közeljövőben mégis hivatalos bejelentésre kerülne sor, a magunk részéről leginkább arra lennénk kíváncsiak, hogy egy Facebook-telefon mivel nyújtana többet, mint egy bármilyen okostelefonra telepített Facebook-alkalmazások összessége.

Titeket érdekelne egy “FacePhone”, és ha igen, mennyit lennétek hajlandóak fizetni érte?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik