Tech

A Facebook saját telefont készít?

Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint a Facebook saját fejlesztésű mobiltelefont szeretne piacra dobni.

Pontosabban, ahogy az Apple és mindenki más is csinálja, a szoftvert a Facebook adná, alá a vasat pedig egy másik cég. A névtelen forrás elmondása szerint a “FacePhone” sokkal mélyebb integrációt hozna létre telefonkönyvünk és telefonunk egyéb funkciói, illetve Facebook profilunk között, mint amire a jelenlegi telefonos alkalmazások képesek. De az is egy érdekes lehetőség lenne, ha Facebook Kreditekkel fizethetnénk ki telefonszámlánkat is.

A hétvégén szivárgott hír arra is kitér, hogy minden valószínűség szerint a Google nyílt forráskódú Android operációs rendszerét szabnák újra a megfelelő használhatóság kedvéért. Ami, annak fényében, hogy egy esetleges Facebook telefon, megfelelő áron az iPhone mellett a Google által létrehozott Nexus One okostelefonnak is konkurenciát jelentene, egészen pikáns fordulat.

A Facebook szinte pillanatokon belül reagált és tagadta az előbbiekben leírt állólagos tervekeit. Illetve nem is tagadta, hanem sajtóközleményében a terjedő pletykát “nem pontos”-ként minősítette. Jaime Schopflin, a közösségi oldal szóvivője nyilatkozata szerint a Facebook mindig is a már létező telefonokat és alkalmazásokat szerette volna közösségibbé tenni.

Mindehhez hozzá kell tenni azt is, hogy eleinte a Google is tagadta, hogy mobiltelefont készítene. Ráadásul a Facebook félmilliárd felhasználója közül 150 millió mobilon keresztül is látogatja az oldalt. Magyarul, ha a közösségi honlap legalább akkora hatással szeretne lenni a mobilok világában, mint amekkorával a neten van, teljesen biztos, hogy idővel egyszerű szolgáltatásból, alkalmazás(ok sorá)ból át kell alakuljon igazi platformmá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik