Tech

Pornósztárt perelnek twitteres tevékenységéért

A japán hölgy egy rajongója nem bírta tovább, bírósághoz fordult.

Amennyiben a mikroblogoldalon felfedezzük egy ismerősünket, majd úgy döntünk, hogy kíváncsiak vagyunk 140 karakternél rövidebb megnyilvánulásaira, lehetőségünk van követni – bár a netikett ezt nem követeli meg, az ismerősök ilyenkor általában viszonozzák ezt a figyelmet. Amennyiben a mikroblogoldalon felfedezzük egy kedvenc hírességünket, majd úgy döntünk, hogy kíváncsiak vagyunk 140 karakternél rövidebb megnyilvánulásaira, szintúgy lehetőségünk van követni – bár viszonylag kevesen gondolják úgy, hogy elvárható a figyelem viszonzása.

Nem úgy egy japán férfi, aki a Tokyo Reporter írása szerint nem bírta elviselni, hogy Sola Aoi – például a méltán híres Nagy Csöcsű Zombi című film csillaga – egyszerűen nem vett róla tudomást. A színésznőnek 325 ezernél is több követője van, így nem csoda, hogy a férfi számos megkeresése válasz nélkül maradt.

A sokadik próbálkozás után azonban nem bírta tovább, pert indított azért, hogy a hölgy Twitter-profilját megszüntessék. Az eljárás során két dolog derült ki: egyrészt, hogy Sola Aoi nem az egyetlen celeb, akit folyamatosan arra kért, hogy kövesse viszont a Twitteren; másrészt, hogy valójában csak arra volt kíváncsi, hogy miért tiltották le a színésznőt a műholdas sugárzásról. (Ez utóbbi egyébként elsősorban pornográf munkássága miatt következett be.)

Az ítélet még nem születetett meg, de feltételezzük, hogy 140 karakternél aligha lesz hosszabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik