Tech

Mégsem cenzúra a nemzeti internet?

Irán tagadta, hogy le szeretne válni a világhálóról, de megerősítette, hogy egy nemzeti, "tiszta" internet kiépítésén dolgozik.

Az AFP jelentése szerint az ország információtechnológiáért felelős minisztériuma kemény nyelvezetű közleményt adott ki, melyben tagadta azokat a kedden megjelent híreket, melyek az eddig példa nélküli cenzúrázás implementálásáról számoltak be. A sajtóközlemény kiemeli, hogy a jelentések “teljesen alaptalanok“, és nincs másról szó, mint “a Nyugat ellenséges propagandájáról“.

Az infokommunikációs miniszter, Reza Taghipour tisztázta, hogy a korábbi hírekből annyi igaz, hogy az ország egy saját, nemzeti internet megvalósításán dolgozik, amely várhatóan 2013 márciusában kezdi meg működését, arra azonban nem tért ki, hogy ez az országos intranet a világháló maradékától mennyiben működne függetlenül.

Persze azt érdemes megemlíteni, hogy amennyiben ez az intranet kicsit is hasonlít majd bármely más intranetre a világon, akkor a fenntartó számára viszonylag egyszerű lesz az ellenőrzés és a cenzúra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik