Tech

Celebszex az új Facebook-átverés

Rejtett kamerás celebszex! Van ennél izgalmasabb? Igen, egy vírus a gépünkön.

Egy nyereményjátéknak álcázott Facebook-bejegyzésen keresztül lehet beleakadni a legújabb facebookos átverésbe. A megosztást követően a többieket már Justin Bieber és barátnőjének hálószoba-jelenete csábítja kattintásra. Ha klikkelünk, akkor pedig nincs visszaút, valamennyi ismerősünk megkapja, bizony mi a figyelmükbe ajánljuk ezt a videót. És megindul a lavina. 

A spammerek célja mint általában itt is, hogy egy meghatározott oldalra jelentős forgalmat vigyenek egy-egy ilyen átveréssel. Az átirányított oldalon lévő videó elindítása pedig komolyabb következményekkel is járhat.

Izgi – főleg utána

Bármilyen furcsa, a legbiztosabb, ha nem fogadunk el semmilyen megosztást a barátainktól sem. Felmérések, videók, szavazások, csak óvatosan! Mint a totális diktatúrában: az a leggyanúsabb, ami nem gyanús. Sajnos a Facebookon belüli fertőzésekre nem nagyon van vírusvédelmi megoldás, mint például a böngészőkre.

Amit tehetünk, ha gyanús, akkor a megelőzés jegyében a jobb fülecskét lekattintva spamként tehetünk bejelentést. Szintén fontos, hogy töröljük a bejegyzést „X” gombbal. Ha belefutunk egy ilyenbe, akkor utána a lelkiismeretesebbek futtassanak le egy rendszerellenőrzést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik