Tech

A Facebookon keresett bérgyilkost

Vádat emeltek egy ohiói nő ellen, aki egy szőrmét viselő embert akart megöletni.

Egyre furcsább történetekben mutatkozik be szereplőként a Facebook – van, aki perre megy és van, aki gyilkol miatta. Aztán vannak azok, akik bérgyilkost keresnek.

Így volt ezzel a 27 éves Meredith Lowell is, aki valószínűleg érezte, hogy nem teljesen legális, amit csinál, ezért cselesen álnéven próbált meg bérgyilkost felfogadni. A megbízott feladata az lett volna, hogy lelőjön vagy leszúrjon egy szőrmét viselő személyt – nem volt konkrét célszemély, a szőrme volt a lényeg

Lowellel egy FBI-ügynök vette fel a kapcsolatot, aki bérgyilkosnak adta ki magát. A nő azt kérte, hogy a gyilkosság a helyi könyvtárban történjen meg (lehetőleg 2012 februárjáig) és hogy azon ő is jelen lehessen, mert a helyszínen rögtön a bűntett után anyagokat szeretett volna szétosztani az állatokkal szembeni kegyetlenségről.

A bírósági iratok szerint a Cleveland Heights-i nőnek nagyon pontos elképzelései voltak. “Hozzon egy éles kést, amely legalább 4 hüvelyk (10 centiméter) hosszú, és amely elég éles ahhoz, hogy leszúrjanak vele valakit vagy elvágják vele a torkát.

A nő kikötötte, hogy a kiszemelt áldozatnak legalább 12 évesnek kell lennie, de az lenne kívánatos, ha “14 éves, avagy annál idősebb” lenne. “Azt akarom, hogy ez a személy 2 perc alatt meghaljon (2 percnél, 1 percnél vagy annál is kevesebb idő alatt még jobb lenne)” – folytatta kívánságlistáját a felbujtó.

Meredith Lowell egyébként nem először tűnt fel a hatóságok radarján, 2011 áprilisában e-mailt küldött a Cleveland Heights-i rendőrségnek, amelyben közölte, hogy vizsgálatot indított a szőrmeipar ellen és sürgette, hogy a hatóság is tegyen ugyanígy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik