Tech

Esküdtből elítélt a Facebook miatt

Három nap szabadságvesztés járt annak a férfinak, aki a közösségi oldal segítségével akart kibújni állampolgári kötelessége alól.

Manapság már nem egyszerű lózung, hogy online és offline életünk elválaszthatatlanul összefonódik. Van olyan, aki a Facebookon indult konfliktust gyújtogatássá fokozza, de olyan is akad, aki képes ölni; írtunk már arról, hogy az állásukkal játszanak a facebookozók, de arra a kérdésre is próbáltunk választ találni, hogy elbutul-e a Facebook-nemzedék.

Nos, a butaság kirívó példáját adta a 29 éves Jacob Jock, akit még decemberben idéztek be esküdtnek, a fiatalember azonban valamilyen oknál fogva úgy gondolta, jó ötlet lenne ismerősnek jelölni Violeta Milermant, vagyis az ügy vádlottját. Viloeta természetesen az esetet jelezte az ügyvédjének, aki továbbította az eljáró bírónőnek, aki azzal a lendülettel ki is zárta a férfit – az esküdtek és az ügy főszereplői között ugyanis tiltott minden kapcsolat.

Jacob – ahelyett, hogy csendben örült volna annak, hogy folytathatja mindennapjait – a Facebookon kommentálta a történteket: “Király, elbocsátottak!! úgy tűnik, hogy nem szeretik, ha az ember ismerősnek jelöli a vádlottat… haha.

Valószínűleg Donnellan bírónő is egyetértett a bejegyzés “haha” részével, és azzal bizonyította kitűnő humorérzékét, hogy három nap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Jacobot. A Sarasota Herald-Tribune szerint a bírónő a kétórás meghallgatást azzal zárta, hogy szerinte a demokrácia működésére semmi nem jelent alattomosabb fenyegetést, mint az állampolgárok érdektelensége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik