Tech

Facebook-fotók miatt perelte saját családját

Egy amerikai férfi úgy döntött, a bíróság segítségét kéri, hogy gyerekkori fotói lekerüljenek a közösségi oldalról.

Aki nem tegnap regisztrált a Facebookra, az már biztos, hogy legalább egyszer szembesült azzal a kellemetlen esettel, amikor rokonok vagy barátok olyan fényképeket töltenek fel és címkéznek meg, amin az ember nem hozza a legjobb formáját.

Így járt a Minnesota állambeli Chisago City (nem Chicago, Chisago) egyik lakosa, Aaron Olson is, akiről nagybátyja, Randall LaBrie töltött fel egyebek mellett egy olyan gyerekkori képet, amin épp a karácsonyfa előtt pózol. Aaron szemében a helyzetet tovább súlyosbította, hogy Randall bácsi megcímkézte és egy “tiszteletlen” felirattal is ellátta a fotót.

Aaron úgy volt vele, hogy érti ő a viccet, csak nem szereti, úgyhogy mikor a címkék eltávolítása után Randall nem volt hajlandó a képeket is törölni, beperelte zaklatásért.

Natalie E. Hudson bírónő viszont úgy ítélte meg az esetet, hogy “a zaklatáshoz olyan szavak szükségesek, melyek jelentősen káros hatással vannak a sértett biztonságára vagy egyéb személyhez fűződő jogaira” – a tényállást a bírónő szerint egyáltalán nem merítik ki a családi fényképek és az ahhoz fűzött tiszteletlen hozzászólások.

Ti hogy reagáltok a kéretlen Facebook-fotókra? Azonnal ügyvédet keresnétek?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik