Tech

Érdekességek Steve Jobs FBI-aktájából

Az FBI elérhetővé tette az Apple alapítójának 1991-es átvilágításakor készült anyagokat.

A biztonsági ellenőrzésre azért volt szükség, mert a vállalkozót meg akarták hívni idősebbik Bush elnök külkereskedelmi tanácsába – az Associated Press szerint átment a vizsgálaton és be is került.

Mivel egy 191 oldalas dokumentumról van szó, ezért a teljes feldolgozáshoz kell némi idő, de a Gawker már most felfedezett néhány szaftos darabot.

A dokumentumból hamar kiderülnek azok a dolgok, amik talán már köztudomásúnak számítanak: nehéz személyiség, ellenségek, drogok és keleti filozófia. Ami ennél egy fokkal érdekesebb, hogy a megkérdezett emberek nagy része ugyan tisztelettel gondolt rá, azonban a jó vagy megromlott kapcsolattól függetlenül említést tettek Jobs erkölcsi “szubjektivitásáról”.

A nevek természetesen ki lettek takarva, így nem tudhatjuk, hogy kik a megszólalók, azonban egyikük “Mr. Jobsot álnok emberként jellemezte, aki nem egyenes és nem őszinte“; egy hölgy azt állította, hogy “vonakodna bármit is mondani a Jelöltről, mivel nem biztos etikai és erkölcsi tartásában“; egy harmadik nyilatkozó szerint “Mr. Jobs őszinte és megbízható; azonban erkölcsi tartása kérdéses“, majd azzal folytatta, hogy “Mr. Jobs addig tisztességes, amíg minden úgy megy, ahogy ő szeretné“.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik