Tech

Fordult a kocka: az FBI-t hallgatták le

Az Anonymous hackercsoport pénteken jelentette be, hogy sikerült lefülelnie az FBI és a Scotland Yard közötti konferenciahívást.

Az amúgy is kellemetlen helyzetet csak fokozza, hogy a beszélgetés központi témája épp az Anonymous tagjainak jogi felelősségre vonása volt. A nagyjából 15 perces hangfelvételt még január 17-én rögzítették.

Az Anonymous közzétette egy állítólagos FBI-ügynök e-mailjét is, amely a beszélgetésbe való bekapcsolódást szolgáló adatokat és jelszavakat tartalmazott. “Az FBI biztosan kíváncsi, hogyan vagyunk képesek egy ideje folyamatosan elolvasni belső üzeneteiket” – jegyezte meg Twitter-üzenetében az Anonymous. Az email brit, ír, holland, svéd és francia tisztségviselőknek volt címezve, a hangfelvételen ugyanakkor csak amerikai és brit tisztségviselők hangja hallható.

Az Anonymous az elmúlt hónapokban indított látványos akciói következtében az egyik legismertebb nemzetközi hackercsoporttá nőtte ki magát, noha a szervezet felépítése elég nehezen körülhatárolható; tagjai közt rajongók és aktivisták egyaránt megtalálhatók, akik a közelmúltban többek között a Szcientológia Egyházat, a zeneipart, illetve olyan nagyobb pénzügyi vállalatokat támadtak, mint a Visa és a MasterCard.

Legutóbb azzal keltettek feltűnést, hogy amikor az FBI internetes kalózkodás vádjával lecsapott az egyik legnagyobb fáljcserélőnek számító MegaUploadra, rögtön megtámadták a szövetségi nyomozóiroda és az amerikai igazságügyi minisztérium honlapját, illetve elérhetetlenné tették több zeneipari óriáscég – köztük a Universal Music – honlapját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik