Tech

Nokia-Microsoft labor nyílik a BME-n

A Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke ad otthont a január 25-én nyíló fejlesztői labornak.

A kar hallgatói szeptemberben választhatták elsőként kreditekért a Windows Phone platform fejlesztési ismereteit átadó tantárgyat – az első szemeszterben 58 diák vette fel. Januártól a munka a legkorszerűbb körülmények között, a Nokia és a Microsoft közös fejlesztői laboratóriumában folytatódik.

A január 25-i rendezvényen kiválasztják az általuk készített legjobb három alkalmazást, amelyek készítői egy-egy Nokia Lumia 800-as telefonnal lesznek gazdagabbak.

A fejlesztői labor mellett új inkubátor projekt indul a 2007 óta működő Microsoft Innovation Centerben. A diákok az itt rendelkezésükre álló, legújabb technológiai eszközökön kísérletezhetnek, újszerű, eddig nem használt alkalmazásötleteket valósíthatnak meg.

A diákoknak olyan feladatokat kell megoldaniuk, mint az érintés alapú kioszkalkalmazás készítése Microsoft Surface-re, Kinect Remote Kontroller programozása és a betörésfigyelő alkalmazás fejlesztése Mini ITX-re, Windows Embedded Standardra. A diákok az így létrejött termékük piacra vitelében is segítséget kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik