Tech

Asztali számítógép – szó szerint

Megújult a Microsoft évek óta ámulatot keltő, de azóta sem kapható terméke, a Surface.

A Microsoft Surface – ha valaki még nem találkozott volna vele – egy hatalmas érintőképernyőből álló asztal. Ez már önmagában is menő, de a végleges verzió lényege az lenne, hogy a fizikailag is létező tárgyakkal tudna interakcióra lépni. Például rátesszük telefonunkat, és mellette hirtelen megjelenik egy menürendszer a benne lévő képekkel, zenékkel, telefonszámokkal, stb; rátesszük fényképezőgépünket és egyből tudjuk nézegetni a benne lévő felvételeket. Sőt, ujjunk egy mozdulatával egyikből a másikba tudjuk pakolgatni az anyagokat.

Na ennek a szerkezetnek egy legújabb verzióját húzta el a Microsoft ismét mézes madzagként az orrunk előtt. A videóban is bemutatott eszköz egy 40 colos 1080p minőségre képes Samsung képernyő, amit egy AMD Athlon II X2-es processzor hajt egy Radeon HD 6700M grafikai kártyával.

Immáron – bár ez talán nem akkora újítás – falra is lehet szerelni és természetesen (haladva a korral) Windows Phone 7 támogatást is kapott, ugyanakkor még inkább az üzleti és professzionális szférára koncentrál, mint eddig valaha. Pedig mi is szívesen beszerelnénk a dohányzóasztal helyére.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Microsoft és a Samsung bemutatja a SUR40-t – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik