Tech

Életmentőket kap a Windows

Nem kell többé szakemberhez fordulni - digitális katasztrófára két lehetőséggel is készül a Windows 8.

Két esetben szokott az rendszeresen előfordulni a Microsoft operációs rendszerével, hogy a képernyőt nézve csak arra tudunk gondolni, hogy az egész informatikát úgy, ahogy van, gyengéden a kukába kéne helyezni, mert használhatatlanul belassult: fütyültünk a karbantartásra, vírusirtásra, vagy megfelelő törődés mellett is eltelt már annyi idő a telepítés óta, hogy a gép megtelt szeméttel.

Ilyenkor nem maga a gép “romlott el”, hanem a rendszer “fáradt meg” és a szakember (vagy a szakismerős) is csak laza adatmentést és újratelepítést tud javasolni – nem egy vidám folyamat, de a kellemes használathoz néha elengedhetetlen. Nos, erre rájöttek a Windows fejlesztői is, így a nyolcassal fémjelzett változatban erre két (felhasználóbarát) lehetőségünk is lesz.

Egyrészről a reset (nem összekeverendő a számítógép újraindításával), ami minden személyes adatot, alkalmazást és beállítást törölve telepíti újra a Windowst.


Forrás: Windows 8 blog

Másrészről a refresh (nem összekeverendő a frissítések telepítésével), ami a fontos beállításokat és személyes adatokat megtartva telepíti újra az operációs rendszert.


Forrás: Windows 8 blog

Ajánlott videó

Olvasói sztorik